top of page

Inge: “Deze 3 boeken kunnen je leven veranderen.”

Ik houd van boeken. Of het nu op mijn e-reader of op papier is, er liggen altijd boeken op mijn nachtkastje en in mijn kantoor. Boeken zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie: in mijn job, maar ook in mijn privéleven. Af en toe is er zo’n titel die je leven verandert of die je inspireert om actie te ondernemen. Voor mij zijn dat op dit moment deze 3 boeken:


boek lezen leven veranderen relax mindset

Minder suiker. Zo lukt het. Katherine Bassford


Dankzij dit boek eet ik sinds 1 september volledig suikervrij! Ik was mijn hele leven al een enorme zoetekauw, maar toen mijn mama ziek werd wilde ik weten waarom mijn lichaam zo verlangt naar suiker. Dit boek geeft het antwoord en veel meer. Het opent je ogen voor de schadelijke gevolgen van suiker, het leert je etiketten lezen zodat je weet hoeveel suiker er in jouw favoriete voedingsmiddelen zitten. En het geeft je praktische tips om suiker af te zweren. Want suiker geeft stress en is heel verslavend. Toch het is alomtegenwoordig. Een volwassene mag maximum 25 g (6 theelepels) suiker per dag eten, maar een blikje frisdrank bevat al 35 g. Suiker afzweren is dus niet evident, maar wees gerust, als een grote zoetebek zoals ik het kan, dan kan iedereen het! De veranderingen in mijn leven zijn intussen heel duidelijk: ik verloor heel veel gewicht, ik heb veel minder last van tandplak en ik heb geen enerigepieken en -dalen meer. Bovendien is mijn zin in suiker helemaal weg. Let op: ik snoep nog altijd, maar dan gezond: fruit, noten, … En als ik al eens zondig (bijvoorbeeld op een trouwfeest), smaakt het me zelfs niet meer. Ik proef dan geen dessert, maar pure suiker! Ik voel mij bevrijd.Boost Goedele Leyssen


“Met kleine ingrepen kun je snel grote resultaten boeken”, stelt ex-journaliste Goedele Leyssen. In deze uitgebreide lifestylegids deelt ze al haar kennis en ervaring voor een gezonder, mooier en energieker leven. Boost is heel praktisch opgebouwd en staat vol met inspirerende verhalen, tips en oefeningen. Het is niet bedoeld om in één ruk uit te lezen, maar om elke dag een stukje te lezen. Wat houd je op dat moment bezig: energie, beauty, detox of ontspanning? De weetjes zijn heel praktisch, hapklaar én wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien kun je er direct mee aan de slag en is het boek heel mooi vormgegeven. Het perfecte geschenk voor zelfbewuste vrouwen.


Niet morgen, maar nu Dr Wayne W. Dyer


Dit boek ligt nu klaar om te lezen. Het gaat over stoppen met rond de pot te draaien. Iets wat voor veel mensen herkenbaar is, denk ik. Iedereen heeft wel dromen, maar niet iedereen onderneemt de acties die nodig zijn om die waar te maken. Wayne Dyer bracht ook een pak succeskaarten uit met de naam: 10 geheimen voor succes en innerlijke vrede. De bedoeling is dat je elke dag een kaart trekt en je laat leiden door de boodschap. Zo sta je elke dag bewust stil bij wat je doet én je krijgt een waardevolle succestip mee. Wordt vervolgd!


Meer op 2Refresh.be

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page