top of page

Meditatie-visualisatie helpt jouw rust vinden en je doelen bereiken

Wist je dat er in je brein 52 gedachten per minuut de revue passeren? Dat is veel, te veel! Daarom zoeken veel mensen de stilte op. Niet zo eenvoudig in een wereld waarin de smartphone regeert en waarin je 24 uur op 24 standby ‘moet’ zijn. Meditatie helpt je om die stilte terug te vinden tussen de ruis.


Meditatie is niet moeilijk

Het is een misvatting dat meditatie moeilijk of ingewikkeld is. Eén minuut bewust en in alle stilte in je zetel zitten is ook al een vorm van meditatie. Iedereen – groot en klein, jong en oud – is bovendein gebaat bij meditatie. Maar niet iedereen reageert op dezelfde vorm van meditatie. Daarom moet je het type meditatie zoeken dat jou aanspreekt en dat bij jou past. In het boek ‘De geheimen van meditatie’ beschrijft Davidji in detail alle vormen van meditatie. Zelf leer ik mijn klanten een combinatie van adem-meditatie en meditatie-visualisatie.

Davidji: “Als je jezelf gevonden hebt kun je alles bemachtigen wat het universum te bieden heeft.”


meditatie tuin visualisatie relax ontspannen

De kracht van visualisatie-meditatie

Naast Davidji heeft ook Deepak Chopra mij sterk beïnvloed. Ik leerde hem voor het eerst kennen via een artikel. Ik weet nog dat ik toen een groot gevoel van herkenning ervoer. Het artikel heb ik altijd bewaard en af en toe lees ik het opnieuw. Wat ik zo bijzonder vind aan Deepak Chopra is dat hij als arts, een man met een wetenschappelijke achtergrond, toch tot diepere inzichten gekomen is. Vandaag leidt hij een therapeutenschool in Californië. Via zijn leer ontdekte ik The Secret van Rhonda Byrne. Dit boek stelt dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt. Al wat je hoeft te doen is je doelen visualiseren, zodat het universum weet wat het jou moet bieden. Let wel: het gaat hier om doelen ten dienste van je medemens. Meditatie zal je dus niet helpen om de lotto te winnen.


Hoe werkt meditatie-visualisatie?

Visualisatie-meditatie gebeurt zoveel mogelijk op maat. Dat betekent dat ik elementen uit jouw leefwereld gebruik. Bij een fervent kitesurfer kunnen dat geluiden van de zee zijn, bij kinderen het beeld van een grote ballon, bij een bosliefhebber woudgeluiden. Elementen die aansluiten bij jouw leefwereld worden zo een houvast bij stressvolle gebeurtenissen, maar ook bij angstmomenten.


Dankzij meditatie vind je rust

Mensen die regelmatig aan meditatie doen ervaren meer rust in hun leven en gaan beter om met stressvolle situaties. Want dankzij meditatie maak je niet langer van een mug een olifant. Je relativeringsvermogen groeit. En het leuke is: hoe meer je mediteert, hoe meer controle je krijgt over het proces: jij beslist wanneer je jouw gedachten weer toelaat.


Kennismaken met meditatie-visualisatie? Vragen? Stuur mij een bericht.

Meer op 2Refresh.be

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page