top of page

Wendy: “Inge bespeelt je lichaam als een instrument.”

Copywriter Wendy Devisch uit Brugge schreef de webteksten van 2Refresh en was razend benieuwd om Inges ontspannende kleur- en lichttherapie uit te proberen. Met twee kleine kinderen en een eigen zaak is het leven druk. Even ontspannen en de batterijen weer opladen klonk als muziek in de oren. Wendy: “Ik was moe en gespannen toen ik (in comfortabele kleding) op de behandelingstafel van Inge ging liggen. Ik sliep al enkele weken slecht door stress en werkzorgen. Ontspanning was dus welkom. Ik wist niet wat te verwachten van de therapie, maar ik dacht: laat maar komen.”Loslaten is een kunst bij kleur- en lichttherapie

Op het repetitieve ritme van Afrikaanse tonen, lichtvoetige engelengezangen en andere kalmerende muziekklanken evolueerde ik tijdens de kleur- en lichttherapie van een toestand van denken over voelen tot puur ‘zijn’. Bijna anderhalf uur bespeelde Inge mijn lichaam als een instrument. Drukken, strijken, plukken, tokkelen, masseren, uitrekken, … Haar handen componeerden hun eigen verhaal. Normaal blijf ik erg in mijn hoofd zitten bij lichaamsbehandelingen. Geef mij een massage of gelaatsverzorging en ik blijf heel bewust van mijn eigen lichaam en ademhaling. Echt loslaten en ontspannen is dus niet zo gemakkelijk, maar bij Inge was ik als was in haar handen.


Inges handen componeerden hun eigen verhaal.

Even weg van deze wereld dankzij kleur- en lichttherapie

Al snel voelde ik mijn ademhaling zakken, mijn geest alle piekergedachten loslaten en mijn maag en darmen zachte pruttelgeluidjes maken om te vertellen dat het goed was. Een tijd was ik écht ‘van de wereld’, in een soort trance van puur ‘zijn’. Geen idee hoelang dit geduurd heeft, maar pas bij de ‘ontwaking’ – voor de tweede fase van de kleur- en lichttherapie – werd ik mij weer bewust van de wereld rondom mij. Wow, dat was voor mij het beste bewijs van het diepe, ontspannende effect.


Kleur- en lichttherapie: van top tot teen

Inge liet geen vierkante cm van mijn lichaam onbehandeld. Nadat ik mij van mijn buik op mijn rug draaide beleefde ik de kleur- en lichttherapie nog intenser: helder, wit licht wisselde zich af met een diep blauw, warm rood, enzovoort. Op het einde van de therapie kreeg ik een mooie energieboost cadeau – meer verklap ik niet J. En nadien legde Inge uit dat de kleur- en lichttherapie je lichaam weer in balans brengt en spanningen verdrijft. Het effect zal nog enkele dagen nazinderen…


Vaarwel spanningspijn dankzij kleur- en lichttherapie?

Leuk om te weten: ik train momenteel voor een halve marathon en had al twee weken last van lichte liespijn – een zeurend gevoel door overbelasting of spierspanning. Ik weet niet hoe het komt maar na de kleur- en lichttherapie merkte ik in de wagen dat het pijnlijke gevoel verdwenen was. Een fijne extra. Ik kan niet wachten om morgen mijn loopschoenen aan te trekken!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page