top of page

Mentale of emotionele stress? Ik help jouw blokkades doorbreken.

Ziekte of scheiding, depressie of burn-out, het verlies van een dierbare of een traumatiserende ervaring… Het zijn allemaal oorzaken van mentale of emotionele spanningen en angsten. En die kunnen je zo in hun greep houden dat je geen uitweg meer ziet, laat staan innerlijke rust vindt. Want alles wat je voedt wordt groter en krachtiger – ook negatieve emoties. De eerste stap naar mentale rust is dan je mentale en emotionele balans terugvinden.


craniosacrale therapie 2refresh ontstess relax ontspan therapie behandeling stress

Zo kom je weer in balans

Mentale en emotionele spanningen moeten weg uit je hoofd en lichaam. En dat kan via cranio-sacrale therapie: een duur, vreemd woord voor een zachte, manuele behandeling die werkt op 5 specifieke plaatsen in je lichaam: je hoofd, schouders, middenrif, heiligbeen (sacrum) en voeten. Die zijn allemaal verbonden met vliezen waar hersen- en ruggenmergvocht in circuleert. Dat vocht houdt je lichaam in balans via een spel van stuwing en vertraging. Maar stress of spanningen veroorzaken storingen of blokkades in die circulatie en brengen je uit balans.


Hoe verloopt de behandeling?

Deze therapie gebeurt op een behandelingstafel. Volledig gekleed lig je op je rug terwijl ik start met de botstructuur van je schedel. Ik voel en manipuleer de spanningen – voor jou voelt dat als een zachte hoofdmassage. Geleidelijk werk ik zo naar je schouders en andere diafragma’s toe. Dankzij deze zachte aanrakingen hef ik bepaalde blokkades op en komt je hersenritme weer in balans. Spanning en stress vloeien dan weg uit je lichaam.


Ik voel wat er leeft in jou

Tijdens de behandeling voel ik enorm. Ik ben totaal geen spiritueel persoon – ik sta met beide voeten op de grond en ik houd helemaal niet van zweverige toestanden – maar ik heb hele sensitieve vingers of ‘genezende handen’ zoals één van mijn opleidingscoaches het noemde. Zo werd ik onlangs fysiek misselijk toen ik de schouders van een vrouw wilde behandelen. Ik bleef blokkeren op die zone en raadde haar aan een dokter te raadplegen. Dat deed ze en ze bleek een beginnende longontsteking te hebben.


Dwars door de blokkades

Ieder lichaam heeft een ander ritme, maar meestal duurt het 2 tot 3 sessies om een emotionele of mentale blokkade volledig te doorbreken. Soms lukt het al in 1 sessie en vloeien de tranen rijkelijk. Dat verschilt van persoon tot persoon, maar zodra het gebeurt voelt de persoon op de behandelingstafel zich veel beter in zijn vel. Het lichaam ontspant, spanningen vloeien weg. Iedereen die het al eens deed verlangt er opnieuw naar. Het is een ervaring van totale, mentale ontspanning. En zodra je balans hersteld is kun je weer verder. Je voelt je goed in je vel en het is alsof je de hele wereld aankan.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page