top of page

Saskia: ‘De eerste stap was de moeilijkste’

Voordat Saskia bij Inge terechtkwam, had ze al vele andere hulpgroepen aangesproken en gesprekken gehad. Toch voelde ze dat dit niet de voldoening was die ze nodig had en waarnaar ze op zoek was. Uiteindelijk kwam Saskia terecht op de website van 2Refresh. De 1ste stap was gezet voor haar, de volgende stap was bellen voor een afspraak.

Eerste stap is de moeilijkste, blijven gaan

Het eerste gevoel is het belangrijkste

Saskia: ‘Inge gaf mij direct al een heel goed gevoel aan de telefoon en de afspraak was gemaakt. Onze babbel bij haar thuis voelde zo goed. Ik was een spraakwaterval, niet dat ik dat vroeger nog niet was, maar ik kreeg een intens gevoel dat ik alles kon vertellen aan deze toen wildvreemde voor mij. Ik ging naar huis met een zeer goed gevoel maar er was ook veel werk aan de winkel. Mijn avontuur was begonnen aan het werken van mezelf.’


Bevrijd door craniosacrale therapie

Saskia: ‘Elke week keek ik uit wanneer het dinsdagnamiddag was. Onze sessies waren bepaalde momenten zeer intens, maar toen ik in mijn auto zat, leek het alsof ik bevrijd was. Ik voelde me zo goed dat er zoveel emoties uit mijn lichaam waren. Maanden ben ik geweest en een nieuwe vriendschap werd al snel opgebouwd.’


De lockdown is moeilijk maar leefbaar door 2Refresh

Saskia: ‘Tijdens de 1ste lockdown was het niet gemakkelijk. Ik was zo blij toen ik na de 1ste lockdown weer mocht komen, want mentaal had ik het heel broodnodig en fysisch ook. Sinds lange tijd voel ik me meer zelfzeker, vrolijker, gelukkiger en sta ik sterker in mijn schoenen om bepaalde situaties aan te pakken. Tijdens de 2de lockdown dacht ik heel vaak aan hoe moeilijk het moet zijn voor mensen die nu in de beginfase zitten waar ik ooit heb ingezeten.’


Inge is een echte steun en toeverlaat

Saskia: ‘Ik ben al sterker geworden en het lukt me wel, maar bij moeilijke momenten stuur ik een e-mail naar Inge. Na het lezen van haar antwoord voel ik me weer beter. Er zullen nog altijd wel moeilijke momenten komen, maar ik weet dat er iemand is waar ik naartoe kan gaan en die mijn verhaal kent. Ik ben Inge zo dankbaar en ik hoop dat mijn verhaal meer mensen ertoe zal zetten om de stap te durven zetten naar 2Refresh.’


Meer weten over relaxatie- of craniosacrale therapie?

Mail Inge op inge@2refresh.be of bel 050 60 62 69 of maak nu een afspraak op 2refresh.be.

bottom of page