top of page

Ilse over biorelaxatie: “Eindelijk voelde ik even geen pijn!”

Inge van 2Refresh: “Biorelaxatie gaat veel verder dan klassieke relaxatietherapie. In plaats van 2 of 3 stappen doorloop je 7 stappen die je naar een veel diepere vorm van ontspanning brengen. Daardoor laat je malende gedachten, stress en andere negatieve invloeden gemakkelijker en langer los. De ontspanning werkt ook enkele dagen na, maar het effect verschilt van persoon tot persoon. De één krijgt een energieboost en kan de hele wereld aan. De ander ziet de dingen ineens helder en hakt belangrijke knopen door. Nog een ander voelt zich zalig zen en laat zich door niets van de wijs brengen.”


Ontspannen biorelaxatie 2refresh ontstressen tuin meditatie relax relaxatie

Na jarenlang tandenbijten werd Ilse pijnpatiënt

Ilse volgde een sessie biorelaxatie: “Ik ben een heel emotioneel persoon en ik heb lang over mijn grenzen geleefd. Jarenlang negeerde ik de signalen – zeg gerust noodkreten – van mijn lichaam. Ik vond dat ik maar moest blijven doorgaan. Tot mijn batterij zo leeg was dat ik de onvermijdelijke rekening gepresenteerd kreeg. Ik kon mezelf niet meer opladen en kreeg angstaanvallen, artrose en een constant pijngevoel. Mijn arts sprak zelfs van fybromyalgie. Sindsdien ben ik geen moment pijnvrij geweest, ook ’s nachts niet.”


Ik moest drastische beslissingen nemen

Ilse: “Na 26 jaar heb ik – met gemengde gevoelens – afscheid genomen van mijn werk en mijn collega’s in het ziekenhuis. Ik zocht een andere job en ging op zoek naar manieren om mij te ontspannen, maar dat lukte nauwelijks. De enige methodes die effect hadden waren een cursus yoga en de ademhalingsoefeningen die ik leerde bij mijn kinesist. Tot nu, want de sessie biorelaxatie van Inge oversteeg mijn verwachtingen.”


Biorelaxatie zette de pijn even op pauze

Ilse: “Ik geef mij altijd voor de volle 100, dus ook tijdens de sessie biorelaxatie. Ik liet mij volledig meevoeren door de stem van Inge en haar oefeningen deden hun werk. Ik voelde mezelf wegglijden, was even helemaal weg van de wereld en heb intens genoten van die diepe staat van ontspanning. Na de sessie besefte ik plots: “Ik heb een uur lang geen pijn gevoeld!”. Het enige andere pijnvrije moment sinds jaren voelde ik enkele weken eerder tijdens een behandeling cranio-sacrale therapie, ook bij Inge! De biorelaxatie was dus een tweede geweldige ontdekking.”


Ook mijn dochter kon er weer tegenaan

Ilse: “De biorelaxatie was voor mij zelfs een emotionele ervaring, want mijn dochter deed ook mee. Zij startte dit jaar met hogere studies en gaat daardoor door een lastige periode. Alle nieuwigheden bezorgen haar veel stress. Daarom was het voor mij heel intens om te merken dat zij enorm genoot van de sessie en de stress volledig kon loslaten. Het was lang geleden dat ik haar zo rustig zag en dat deed dubbel deugd. De dagen nadien bruiste ze bovendien van de energie. Ik zou een sessie biorelaxatie dus aan iedereen aanraden: het maak niet uit of je last hebt van fysieke of mentale spanningen.”


Meer weten over biorelaxatie? Mail Inge op inge@2refresh.be of bel 050 60 62 69.


Meer op 2Refresh.be

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page