top of page

Peter: “Mijn tinnitus of oorsuizen is eindelijk leefbaar.”

Peter lijdt al jaren aan een zware vorm van tinnitus, ofwel oorsuizen. Een bijzonder lastige aandoening waarvoor bijna geen behandelingen bestaan. Want er is bitter weinig bekend over de precieze oorzaak: komen de constante fantoomgeluiden (gepiep, gefluit, gebrom of ruis) van de hersenen of van het gehoorsysteem? Peter: “Je kunt tinnitus niet uitschakelen. Vroeger dacht ik wel eens: had ik maar een nieuw hoofd, al is het maar voor even. Dankzij de intensieve behandelingen bij Inge heb ik dat niet meer. Ik kan nu veel beter omgaan met mijn tinnitus en die zelf naar de achtergrond brengen. Dat maakt een groot verschil!”


UZ Gent stuurde mij naar 2Refresh

Tinnitus is niet alleen mentaal zwaar, het tast ook je concentratievermogen aan. Mijn neus-, keel- en oorarts van het UZ Gent verwees me naar de dienst kinesitherapie van het ziekenhuis.  Daar gingen we samen op zoek naar een relaxatiebehandeling. Want hoe meer ontspannen je bent, hoe beter het lukt om de tinnitus op de achtergrond te brengen en je te concentreren op andere dingen. Zo kwam ik bij Inge van 2Refresh terecht.


Tinnitus man oorsuizen pijn blijvende toon

Mix van relaxatieherapie en cranio-sacrale therapie

Tijdens het intakegesprek met Inge klikte het meteen. Ze straalt vertrouwen uit en ik besloot me volledig over te geven aan haar behandelingen. Die bestaan uit een mix van relaxatietherapie en cranio-sacrale therapie waarmee Inge uitzonderlijke resultaten behaalt. Op dit moment heb ik 15 van de 18 behandelingen achter de rug  en ik merk een duidelijk verschil. Thuis pas ik elke avond toe wat ik geleerd heb en breng ik mezelf in ontspanning. Overdag tijdens het werk werkt die ontspanning verder na. Zo kan ik veel beter omgaan met mijn tinnitus en ik kan het nu ook relativeren.


Inge zet jou op de eerste plaats

Inge helpt je op een heel rustige manier. Ze luistert écht naar je en neemt de tijd. Bij Inge voel je dat jouw belangen altijd voorop staan. Dat merk je aan alles. De therapie zelf vind ik bovendien niet alleen de meest effectieve maar ook de meest prettige tinnitusbehandeling. Je blijft heel dicht bij jezelf, waardoor je innerlijke rust vindt, beter ademt en bewust leert focussen. De tinnitus blijft wel aanwezig op de achtergrond, maar ze is niet langer allesbepalend. Ik richt mijn aandacht op wat ik wil.


Ik blijf trouw aan 2Refresh

Na mijn behandelingen zal ik regelmatig blijven terugkomen naar Inge. Dat staat vast. De cranio-sacrale behandelingen doen mij zoveel deugd: ze helpen mij op een heel specifieke en bijzondere manier. Inge brengt mij volledig tot rust, ze leert mij correct ademen en ze helpt me mijn gedachten focussen op andere zaken dan mijn tinnitus. Er is nog zoveel meer in het leven dan oorsuizen…


Meer op 2Refresh.be

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page