top of page

“Na 10 jaar kan ik eindelijk slapen zonder pillen. Bedankt Inge!”

Slaapcoaching werkt, dat heeft Marijke* aan den lijve ondervonden. 10 jaar lang nam zij medicijnen om de slaap te vatten, maar dat voelde niet goed. Ze wilde weer natuurlijk inslapen en pilvrij de nacht doorkomen. Daarom zette ze 6 maanden geleden de stap naar slaapcoaching. En met succes, want nu zijn de pillen verleden tijd en bruist ze weer van energie.


Na 10 jaar kan ik eindelijk slapen zonder pillen.

Het begon met een chronisch slaaptekort

“Ik begon met medicijnen na de eerste zware jaren met de kinderen. Die vroegen vanaf de geboorte veel aandacht – ook ’s nachts. Na drie jaar was mijn slaappatroon zodanig verstoord dat elke vorm van structuur zoek was. Mijn moeder stopte me toen een half pilletje toe om tot rust te komen voor het slapengaan. Dat hielp wel, maar ik voelde me er niet goed bij. Ik dacht lang: “Zo kan het niet verder.” Mijn huisarts zei: “Stop er gewoon mee.” Maar dat werkte niet: ik lag uren wakker. Door mijn scheiding enkele jaren later duurde het uiteindelijk 10 jaar voor ik de stap zette om er echt iets aan te doen.

“Ik ben Inge heel dankbaar. Ik voel mij zoveel beter uitgerust dan vroeger en ik heb vertrouwen in mijn eigen slaapvermogen.”


6 weken slaapcoaching

In september las ik in een tijdschrift een interview met Inge over de slaapcoaching van 2Refresh. Dat kwam precies op het juiste moment. Ik dacht meteen: “Dat wil ik proberen. Ik ben er klaar voor.” Ik vatte de koe bij de horens en schreef mij in voor een traject van 6 weken. Eén maal per week ging ik bij Inge langs en leerde ik ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken om zelf de slaap te vatten. Ik hield ook een slaapdagboek bij en ja hoor, heel geleidelijk – stap voor stap – bouwde ik samen met Inge de medicatie af. Het is bijna niet te geloven, maar 5 weken later nam ik niets meer.

“Ik vind het wonderbaarlijk: 6 maanden later slaap ik nog altijd als een roos! Bovendien heb ik bakken energie.”


Je leert het zelf te doen

Inge leert je alle tools en technieken om zelf de slaap te vatten. Zij leerde mij hoe slaap in elkaar zit en wat de verschillende stadia van slaap fysiek en mentaal met je doen. Dankzij haar coaching en begeleiding slaagde ik er zelfs in om mijn negatieve gedachten over slaap om te zetten in positieve gedachten. Ik denk nu niet langer ‘het zal toch niet lukken’, maar ‘ik kan het’. Haar steun maakte daarin echt het verschil. Vroeger was slaap een bron van stress, nu weer een bron van energie. Dat bewustzijn en vertrouwen heb ik volledig aan Inge te danken.

Meer op 2Refresh.be


*Onze klant wil graag anoniem getuigen. Marijke is een fictieve naam.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page