top of page

5 x pijnbestrijding zonder medicatie dankzij hydromassage

Eén van mijn favoriete behandelingen is de hydromassage. Ik wilde absoluut hydromassages aanbieden, omdat de resultaten zo spectaculair zijn. Het is de ultieme massage – geen enkel paar mensenhanden kan zo intens, diep masseren. Maar ook klanten die kampen met acute of chronische pijn zijn laaiend enthousiast. Hydromassage maakt een groot verschil in hun droom om medicatievrij te leven.


5 x pijnbestrijding zonder medicatie dankzij hydromassage

Wat gebeurt er bij hydromassage?

Je lichaam ligt gewichtloos op een warme, rubberen matras gevuld met water. Ik stel het toestel in op maat van jouw lichaam: jij bepaalt hoe snel de stralen werken, op welke lichaamszones en hoe hard of zacht ze bewegen. Daarna doen de therapeutische waterjets hun helende werk. Met regelmatig draaiende bewegingen zorgen hun warme waterstralen voor een weldoende lichaamstherapie van top tot teen. Extra voordelen? Het gaat snel (een behandeling duurt maar 20 minuten), iedereen kan het doen en het effect blijft nog enkele dagen nazinderen.


Hydromassage = de ultieme massage

Een hydromassage is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Alle zintuigen worden geprikkeld: via water en licht, lucht en kleur, aroma en geluid. Bovendien kan geen enkele masseur zo intens en diep masseren als de stralen van de hydrojet: zo zacht en krachtig tegelijk en helemaal op jouw tempo en aangewezen lichaamszones. Je hoeft je ook niet om te kleden. Je kunt volledig gekleed op het toestel liggen. En de therapie is op geen enkele manier belastend voor het hart of de bloedcirculatie.


Pijnbestrijding gaat vaak om deblokkeren

De hydromassage doet veel meer dan ontspannen. De zachte kracht van het water activeert je stofwisseling, ontspant je spieren en weekt samentrekkingen (contracturen) en verhardingen los. Daardoor brengt deze therapie het lichaam weer in balans, verbetert het de bloedcirculatie en versterkt het de immuniteit. De resultaten op het vlak van pijnbestrijding zijn ronduit spectaculair. Dat zie ik elke dag in mijn praktijk. Goed om te weten: ik pas de behandeling helemaal aan jouw lichaam aan.


Pijnbestrijding bij veelvoorkomende spier- en gewrichtsproblemen

Mijn missie met hydromassage? Mensen helpen om pijnvrij te leven met een minimum aan medicatie. De warme waterstralen deblokkeren gewrichten, spieren en weefsels die spanningen en pijn veroorzaken. Daardoor verbetert de spierbalans, vermindert de spierspanning en dempt de pijn. Hydromassage stimuleert ook de bloedcirculatie voor een betere doorbloeding – tot in de kleinste cellen en zenuwen – en versoepelt het onderliggende weefsel. Daardoor heeft hydromassage een helend effect bij:

  1. gewrichtspijn door een beginnende hernia, lumbago, …

  2. rugpijn door scoliose, een holle of ronde rug, …

  3. spierspanning en -vermoeidheid door milde fybromyalgie, stress, …

  4. hoofd- en nekpijn zoals migraine, spanningshoofdpijn, …

  5. reumatische klachten zoals artrose, …

PS Hydromassage is ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn en hun spieren en gewrichten soepel moeten houden.


PPS Hydromassage is populair bij piloten. Vaarwel vermoeiende jetlag en stress, rugpijn en stramme spieren. 🙂


Meer op 2Refresh.be

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page