top of page

Waarom relaxatie niets te maken heeft met massages?

Als ik vertel dat ik relaxatietherapeute ben denken mensen vaak dat ik massages en wellnessbehandelingen geef. Niet dus! J Begrijp me niet verkeerd: een goede massage of gelaatsverzorging vind ik heerlijk. Maar het zijn vluchtige momentopnames. Mijn doelstelling is niet om jou een kort moment van ontspanning te bieden. Ik wil jou leren hoe je jezelf tot ontspanning kunt brengen, elke dag opnieuw.


Waarom relaxatie niets te maken heeft met massages?

Relaxatie-lessen: “Ik geef je geen visje, ik leer je vissen.”

Een uurtje zalig ontspannen is leuk. Het doet deugd en je voelt je weer helemaal opgeladen. Maar als je daarna een crisis te lijf moet op het werk glij je even snel weer in je stressmodus. Daarom wil ik je geen vluchtig moment van ontspanning bieden. Ik wil jou de handvaten geven om jezelf tot een diepe vorm van relaxatie te brengen wanneer je dat nodig hebt: in de file, voor die belangrijke meeting, na een hoogoplopend conflict…


Ik luister naar jouw relaxatie-noden

Er bestaat geen standaardformule voor relaxatie. De ontspanningstechnieken die jij nodig hebt en de behandelingen die werken voor jou zijn persoonlijk. Daarom luister ik eerst naar jouw verhaal. Welke lichamelijke klachten heb je? Hoe voel je je mentaal? En waar heb jij nood aan? Op basis van deze informatie stippel ik een relaxatietraject op maat voor je uit. Daarmee brengen we jouw lichaam en geest weer in balans. Bovendien leer je technieken die je later zelf kunt toepassen.


Jij hebt alle relaxatie-tools in handen

Na een relaxatietraject van een 5-tal sessies – soms meer, soms minder – heb jij alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan. Voel je gezonde spanning omslaan in ongezonde stress? Dan weet je wat je te doen staat om jezelf weer in balans te krijgen. Via bepaalde technieken breng je jezelf tot een diepe rust. En dat is volgens mij veel waardevoller dan één zalig verwenuurtje op de massagetafel. Of weet je wat, doe het gewoon allebei. Je kunt nooit teveel ontspannen, toch?


Meer op 2Refresh.be

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page