top of page

André: “Tinnitus of oorsuizen is effectief te behandelen”.


Ik was redelijk in paniek en wist niet wat me overkwam

Ongeveer een jaar geleden werd ik midden in de nacht wakker met een harde, hoge toon en ruis in beide oren en hoofd. Ik was redelijk in paniek en wist niet wat me overkwam. Na online onderzoek, ontdekte ik dat het tinnitus was. Een bezoek aan mijn bedrijfsarts bevestigde de tinnitus die ontstaan was door een combinatie van gehoorverlies en stress. Mijn leven op dat moment was een situatie van erg veel stress zowel op het werk als privé.


Altijd maar doorgaan

Ik was tot dat moment iemand die altijd maar wilde doorgaan en nooit “neen” kon zeggen tegen iemand die mijn hulp vroeg. Ik zette mij altijd 100% in voor mijn hobby nl. muziek maken. Dat gegeven resulteerde in repetities voorbereiden voor meerdere bands, repetities ruimtes regelen, spullen klaarzetten etc. Ook dit vermeerderde mijn stress. Dit boven op de stress die ik al meedroeg van het werk en thuis. Kortom alle nodige ingrediënten om tinnitus te ontwikkelen waren aanwezig.


Ik werd behoorlijk depressief

Door de aanhoudende piep en ruis in mijn hoofd, werd ik behoorlijk depressief want ik ontwikkelde een angst om verder muziek te maken. Het enige wat de KNO-arts mij kon aanbieden, was het uitproberen van een hoorapparaat met of zonder geluidsmaskering. Verder gaf de KNO-arts mij de boodschap mee dat er helemaal niets aan tinnitus te doen was. Hierdoor werd ik alleen maar depressiever, alleen al door het idee dat ik vanaf dat moment met de constante toon moest verder leven. Gelukkig kwam ik een andere muzikant tegen (Peter die ook al een review op deze site heeft achtergelaten) die mij vertelde dat hij erg veel baat heeft gehad bij Inge van 2Refresh die door middel van “craniosacrale therapie en magnetiseren” de tinnitus behandelde en verzachte. Ik heb toen onmiddellijk met Inge van 2Refresh contact opgenomen.Inge maakte meteen tijd voor mij

Ondanks de moeilijke tijd van COVID maakte Inge meteen tijd voor mij alsof ze al aanvoelde dat dit voor mij echt heel erg belangrijk was. Meteen na de eerste sessie had ik het gevoel dat deze vrouw mij echt kon helpen. Ik heb een aantal sessies na elkaar gedaan en door de ademhalingsoefeningen die ze me leerde en de behandeling met craniosacrale therapie, magnetiseren en een energetische dieptemassage voelde ik me steeds beter en leerde ik steeds beter met tinnitus om te gaan.


De behandelingen werken voor mij

Na een aantal behandelingen, beleefde ik steeds meer dagen dat het suizen en piepen mij nauwelijks meer stoorde en soms zelfs bijna niet meer hoorbaar was, wat mij zoveel rust gaf en ik me weer met leuke dingen kon bezighouden. Muziek maken is nu opnieuw mijn levenslust en heb geen angst meer. Wanneer de toon opnieuw terugkomt, hoef ik maar te bellen of een berichtje te sturen en kan ik altijd op korte termijn terecht voor een behandeling die onmiddellijk effect heeft! Tinnitus (of oorsuizen) is dus effectief te behandelen.


Inge straalt vertrouwen uit, is zacht en meevoelend

Inge is een zeer zachte en meelevende vrouw die er alles aan doet om jou zo goed en effectief mogelijk te helpen. Ik heb best nog een weg te gaan maar ik vertrouw erop dat als ik met Inge blijf samenwerken er een tijd komt dat ik de tinnitus zó goed kan beheersen dat het mijn leven niet meer zal beheersen!


Meer op 2Refresh.be

Comments


bottom of page